Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

10-päevase pooljuhtide tööstuse eksport on langenud 23,4%! Lõuna-Korea eksport registreerib kümne aasta suurima languse

Lõuna-Korea eksport on olnud loid. Värskeimad tolliandmed näitavad, et Lõuna-Korea eksport on viimasel ajal siiski kerget tõusu näidanud. Detsembri esimese 10 päeva jooksul kasvas ekspordiväärtus 7,7% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, kuid võtmetööstuste pooljuhtide ekspordiväärtus langes siiski 23,4% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Uudisteagentuur Yonhap teatas, et Korea tolli üldhalduse avaldatud viimaste andmete kohaselt oli Lõuna-Korea kogueksport 1. – 10. Detsembrini 12,9 miljardit USA dollarit, mis tähendab 920 miljoni dollari ehk 7,7% -list kasvu samal perioodil. eelmise aasta periood, pöörates tagasi varasemate kuude languse. . Peamine kasvutempo tuleneb turunõudlusest traadita seadmete ja sõiduautode järele.

Jagatuna eksporditavate kaupade tüübiga tõusis traadita seadmete ekspordi väärtus 1. detsembrist 10-ni 18%, mis on parim jõudlus. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langes võtmetööstuste pooljuhtide ekspordiväärtus siiski järsult, 23,4%.

Tuleb märkida, et pooljuhtide tööstus on Korea majanduse elujõuline osa, moodustades viiendiku riigi koguekspordist. Aastane langus, mis on üle viiendiku, tähendab, et Lõuna-Korea kogueksport võib silmitsi seista tõsise langusega.

Tegelikult on Lõuna-Korea ekspordi kasvutempo alates eelmise aasta detsembrist jätkanud langust ja langus on alates selle aasta juunist isegi kahekohalise kohaga kasvanud. Praegu on selle kasv olnud 12 järjestikust kuud negatiivne. Korea pank juhtis tähelepanu ka sellele, et Lõuna-Korea kaupade ekspordi koguhind peaks 2019. aastal eeldatavalt langema 10,2%, võrreldes eelmise aastaga, mis on suurim langus pärast 2009. aastat (13,9%).