Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A13 võidab Huawei uue kiibi, mis on hämmastav sisering

TSMC 7-nanomeetrine protsess on ülikerge, meelitades suure rahaga kliente tellimusi haarama. Huawei Kirin 990 kiip haarab uusimat 7-nanomeetrist EUV-protsessi. Apple A13 filmil on suur õnnetus, kasutades ainult üldist 7-nanomeetrist protsessi ja täiustatud protsessi. Tehnilisest küljest peaks Kirin 990 jõudlus olema Apple A13 vastu tugev, ma ei osanud arvata, et A13 komistab, kas 7-nanomeetrine EUV protsess pole tugev?

TechWeb teatas, et väga oodatud Kirin 990 kasutas uusimat 7-nanomeetrist EUV, kuid integreeritud 5G mõju tõttu ei saanud energiatarve olla liiga kõrge ning lõplik jõudlus kaotas ikkagi Apple A13-le.

Mis puutub Apple A13, siis miks kasutada ainult üldist 7nm protsessi? Turul on kahte tüüpi ütlusi. Esiteks on TSMC 7-nanomeetrise EUV protsessi hind liiga kõrge. Apple'i eelmisel aastal halvav tulu oli tingitud asjaolust, et mobiiltelefonide müük oli liiga kallis. Kulude kokkuhoidmiseks loobuti EUV protsessist. Teine seletus oli see, et TSMC 7-nm EUV võimsus polnud piisav. Kuna TSMC-ga on aastaid tehtud koostööd, ei lükka suurim klient Apple tõenäoliselt tellimust edasi, seega pole see mõistlik.

Aruande kohaselt on ainult TSMC-l ja Samsungil 7-nanomeetrised EUV tootmisliinid. Isegi kui Samsungi uus protsessor Exynos 9825 võtab vastu 7-nanomeetrise EUV, on selle jõudlus seotud ainult Qualcomm Snapdragon 855-ga. Lisaks purustas Samsung ka 7-nanomeetrise EUV saagise. Ebapiisavad probleemid, seega domineerib endiselt juhtpositsioonil TSMC 7nm EUV suurepärane jõudlus ja tootlus. Järgmisel aastal siseneb see 5nm protsessi ja TSMC paneb kaubale haarama veel ühe kliendilaine.