Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vastupunkt: selle aasta tulud peaksid ületama 20 miljardit USA dollarit! TSMC arengukiirus edestab pooljuhtide tööstust

Apple'i kiibipartner TSMC saavutab 2021. aastal kasvu kogu kiipide valutööstusega. Counterpoint Research väidab, et TSMC ületab eeldatavasti jätkuvalt tööstuse keskmist kasvu - 13–16%. Kontrapunkti analüütikud uurivad pooljuhitööstust ja arvavad, et kogu turg saavutab 2020. aastal "oodatust suurema tulu" ning usuvad, et selline olukord jätkub kuni 2021. aastani.

Järgmise aasta prognoosis on ettevõte TSMC ja Apple kiibistrateegia suhtes eriti optimistlik.

Ehkki tööstuse tulud kasvavad 2020. aastal aastaga 23% 82 miljardi dollarini, usub Counterpoint, et see kasvab 2021. aastal 92 miljardi dollarini, mis on 12% aastane kasvumäär. TSMC puhul ületab tema prognoositav müügikasv 2021. aastal 13–16%, kui see realiseerub, kogu tööstusharu. Teatud määral on selle taga TSMC kiirenemine EUV-toega (äärmuslik ultraviolett-litograafia) sõlmede tootmisel, hõlmates 7 nm ja 5 nm kiipe. EUV-d peetakse "Moore'i seaduse jätkamise võtmeteguriks", mis suurendab kiibi transistori tihedust ja seeläbi parandab jõudlust.

Viie nanomeetri tasemel alustab TSMC masstootmist 2020. aasta esimeses kvartalis ja Samsung jätkab tegevust vähemalt 6 kuud hiljem. Hinnanguliselt moodustavad 2021. aastal 5-nanomeetriste vahvlite saadetised 5% globaalsetest 12-tollistest vahvlitest, mis on vähem kui 1% 2020. aastal. Apple'i peetakse 2021. aastal suurimaks 5 nm suuruste kiipide kliendiks ja kõik tellimused edastatakse TSMC kaudu, mis moodustab eeldatavasti 53% saadetistest. Selle põhjuseks on Apple'i 5-nanomeetrise tehnoloogia kasutamine A-seeria kiipides, mida kasutatakse iPhone'is ja Apple Siliconis.

Qualcomm võib olla suuruselt teine ​​5 nm suurune vahvliklient, osalt seetõttu, et Apple ja spekuleeritud Qualcomm X60 modem võidakse kasutusele võtta "iPhone 13" -s.

Seitsme nanomeetri suurusel turul tarbib Apple 2021. aastal eeldatavasti vaid 6% oma vahvlitest, osaliselt seetõttu, et AMD, Nvidia ja Qualcommi domineeriv turg on ülerahvastatud.

"Niikaua kui muret tarneahela katkemise pärast jätkub, hoiavad kiibitootjad alates 2020. aasta neljandast kvartalist kõrget varude taset." Analüütikud lisasid, et see võib muuta ka "hooajalised näitajad tavapärasest paremaks" 2020. aasta esimesel poolel. Kuna valukoja kliendid otsustavad vahvlite tellimused esitada varem.

Turu ootus TSMC 2021. aasta tulude üle, mis on rekordiliselt kõrge, on 20 miljardit USA dollarit, "on meie arvates mõistlik," ütles Counterpoint. "See on TSMC jaoks ristmüügiaasta nutitelefonide ja HPC kahe kasvusamba vahel."

Eeldatavasti laiendab TSMC oma 5 nm ja 3 nm tootmisvõimsust 2021. aasta jooksul, viimast peetakse Apple’i tarbitavaks. Tulevase kasvu näitajana jääb "kapitalikulude ja müügi suhe" eeldatavasti 40% -le selle aasta tipptasemest.