Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kokkupandava ekraaniga mobiiltelefonide turg on kiire kasv, mitu paneelitootjat kiirendavad nende paigutust

Pole liialdus nimetada 2019. aastat "esimese kokkupandava ekraaniga mobiiltelefonide aastaks". Pärast seda, kui Samsung ja Huawei lasid aasta alguses välja kokkupandavad ekraaniga telefonid Galaxy Fold ja Mate X, libistavad aasta lõpuks Motorola Razr V3 ning Xiaomi ja Gree klappekraanide patendid järjestikku ekraani.

Praegusest vaatenurgast võib 2020. aastal muutuda Huawei, Samsungi, Motorola ja teiste mobiiltelefonide tootjate jaoks võtmeaasta võitluses kokkupandava ekraaniga mobiiltelefonide turu vastu. Uudisteagentuuri Yonhap teatel toob Samsung esimesena turule uue kokkupandava ekraaniga telefoni veebruaris 2020. Yu Chengdong paljastas ka õietolmu aastakonverentsil, et Huawei teine ​​kokkuklapitava ekraaniga telefon Mate Xs toimub MWC Global Mobile'is. Kommunikatsiooninäitus veebruaris 2020. Näitusel on sellel parem liigendikujundus, parem protsessor ja laos on seda rikkalikumalt kui Mate X-l.

On näha, et suuremad mobiiltelefonide tootjad lasevad välja klapp ekraaniga tooteid või arendavad klapp ekraaniga tooteid. Kuna klappekraanide turg on jätkuvalt kuum, uurivad terminalitootjad pidevalt kokkuklapitavate ekraanide rakendussuunda, samal ajal kui paneelitootjad suurendavad oma vastavat paindlikku AMOLED-i tootmisvõimsust, et tuleval klappekraaniga mobiiltelefonide turul hakkama saada.

Kokkupandava ekraaniga mobiiltelefonide turg on valmis

Nutitelefonitööstuse praeguses arenguetapis, olgu see siis täisekraan või pesaga auk, pole see olnud tarbijatele piisavalt atraktiivne ja kokkupandav toode on muutnud tarbijate ettekujutust toote vormist. OPPO asepresident ja akadeemia dekaan OP Chang usub, et mobiiltelefonide tulevane vorm peab olema klapitav. OPPO klappekraaniga tooted on intensiivse uurimis- ja arendustegevuse all. Praegu on klappekraanide tehnoloogias ja patentides palju reserve.

Seoses nutitelefonide turu jätkuva langusega 2019. aastal loodetakse kokkupandavate ekraaniga telefonide ilmnemisega leevendada mobiiltelefonide müügi jätkuvat langust. IHS-i prognooside kohaselt on kokkupandavate mobiiltelefonide saadetisi 2020. – 2021. Aastal oodata 8,3 ja 17,5 miljonit ühikut ning 2025. aastaks tõusevad saadetised 53,4 miljoni ühikuni, ühendi aastane kasvumäär on 81% ja kasutatavus umbes 3,4 %.

Tööstuse siseringi esindajad ütlesid: "Samsungi ja Huawei kokkupandavad nutitelefonid on toonud turule suurenenud nõudluse ning tahvelarvutid, sülearvutid jms varustatakse ka kokkupandavate kuvarite arengusuundadega, millel on suur mõju kokkupandavate paneelide turu suurusele. "Kui paneelettevõtted vormistavad kokkupandavad paneelid masstootmiseks, peaks turu suurus eeldama olulist kasvu."

Praegu kiirendavad suuremad paneeliettevõtted konkurentsi kokkupandavate paneelide masstootmises. Samsung Display, LGD ja BOE on kokkupandavate paneelide juhtpositsioonil. Uue arengu saavutasid ka TCL Huaxingi ja Shentianma klappekraanide tehnoloogia.

10. jaanuaril 2020 ütles TCLi asutaja ja juhataja Li Dongsheng antud intervjuus, et TCL Huaxingi toodetav klappekraan on tarnitud Motorola Razri mobiiltelefonidele ning TCL Huaxingist on saanud ka Razri klapp ekraaniga mobiiltelefonide üks peamisi tarnijaid. . Ta usub, et kokkupandavate ekraanidega mobiiltelefonide kasvutempo on 2020. aastal väga kõrge, ühelt poolt seetõttu, et kokkupandavate ekraanidega mobiiltelefonide vedude arv 2019. aastal on suhteliselt väike, teisalt sõltub see turu aktsepteerimisest.

Huaxing Optoelectronicsiga seotud isik ütles Jiwei.com-ile, et TCL Huaxingi enda poolt uuendusliku lamineeritud konstruktsioon suudab realiseerida välimise voldi, sisemise voldi ja kahekordse voldi vormid, et rahuldada erinevate klientide erinevaid vajadusi. TCL Huaxingi sõltumatu uuendusliku lamineeritud konstruktsiooniga varustatud painduv klapp AMOLED avati 16. optilisel näitusel. Paindlik kokkupandav ekraan hõlmab staatilist ja dünaamilist painutamist ning toetab rakenduse vorme, näiteks sissepoole või väljapoole voltimist. Pärast voltimist saab ühe käega kinni hoida. Tänu uuenduslikule lamineeritud konstruktsioonile on võimalik üheaegselt ümber lülituda kahekordse voldi kujuga, mille välimine voltimisraadius on 5 mm ja sisemine voltimisraadius on 3 mm. Usaldusväärsuse osas on paindlik voltimistoode läbinud 200 000 dünaamilise voltimistesti, mille kasutusiga on üle 3 aasta, mis on pikem kui tarbijate mobiiltelefonide üldine eluiga. TCL Huaxingi paindlik AMOLED-paneel keskendub paindlikele ekraanitehnoloogiatele, näiteks kokkupandavatele toodetele, ja selle tooteid on tunnustanud paljud brändi strateegilised kliendid.

Tianma on kiirendanud oma paigutust ka kokkupandavate paneelide turul. Tianma ütles, et kokkupandavate mobiiltelefonide turult see ei puudu ja teeb klientidega koostööd kokkupandavate mobiiltelefonide toodete turuletoomiseks, mis loodetakse kohale saata 2020. aasta esimesel poolel.

Ehkki kokkupandavad mobiiltelefonid on muutunud ventilatsiooniavadeks ja neid soosib kapital, on paneelitootjad turu nõudluse rahuldamiseks kiirendanud ka kokkupandavate paneelide masstootmist. Kuna aga praegused tehnilised vahendid pole piisavalt küpsed, jääb üle järele uurida, kas need võivad tarbijatele tõesti väärtust pakkuda, ning kiiresti tuleb lahendada ka kokkupandavate paneelide suuremahuline masstootmine. See on ka põhjus, miks enamik terminalitootjaid on ilma ootamiseta ja ilma konkreetsete edusammudeta; Pioneeride, näiteks Huawei ja Samsung, ajendil võivad kokkupandavad ekraaniga mobiiltelefonid ja nende taga olev tööstuskett siiski omada head kasvupotentsiaali tulevikus. .

Kiiresti tuleb lahendada sellised probleemid nagu väljapanek ja liigendikujundus

Ehkki turul on tohutu potentsiaal, seisavad paindlikud kokkuklapitavad ekraanid selles etapis endiselt silmitsi väljakutsetega klappide kokkuklapitava kujunduse, liigendikujunduse, aku mahutavuse, maksumuse, kasutajaliidese kujundamise jms osas. Qunzhi Consulting usub, et "mobiiltelefonide klappimise võti on liigend. Ükskõik, kas see on sisse või välja volditud, on olemas nn R-nurk (voltimisraadius), mis testib ka paneelide tootjate võimalusi. Võrdluseks R-nurk on välimisest voldist väiksem ja seda on suhteliselt lihtne käsitseda. Lisaks sellele on pärast voltimist tegelikult kortsus, kuid nii Samsung kui ka Huawei on mõlemad seda töötanud. Pärast voldimist on siledus ja kulumiskindlus head. Kuid kas seda saab säilitada pärast masstootmist? Morfoloogiline stabiilsus jääb alles alles. "

Huaxing Optoelectronics eest vastutav isik ütles ka Jiwei.com-ile: "Mobiiltelefoni voltimise kulude vähendamiseks peame lahendama katte, hingede, polarisaatorite jms tehnilised probleemid. Kate peab vastama voltimisele, valguse läbilaskvusele ja kaitsev jõudlus. CPI (värvitu läbipaistev polüimiidkile) on praegu peamine lahendus ning UTG (üliõhuke klaas) on ka terminalitootjate uurimissuund; hinged on ka klahvide kokkupandavate mobiiltelefonide saavutamise võti. Metallist hingede disainil on keerukas struktuur ja teeb ettepaneku täppisosade töötlemiseks. Ka kõrgemad nõuded suurendavad kulusid märkimisväärselt; puutetundliku elektroodi materjalilahendus tuleb ITO materjalist teisendada metallvõrguks ja ekraanide kokkuklapitavate polarisaatorite paksust tuleb oluliselt vähendada. "

On näha, et kokkupandava ekraaniga mobiiltelefon peab olema kokku volditud ja painutatud rohkem kui 200 000 korda ning säilitama 5-aastase kasutusiga. Selle peamised raskused seisnevad kuvari- ja liigenditehnoloogias. Kokkupandav telefon vajab elastset, paindekindlat AMOLED-ekraani ning lisaks sellele peab see kandma täpsushinge, mis ühendab seadme kahte poolt. Võrreldes samal perioodil välja antud lipulaevatelefonidega kajastuvad Samsungi ja Huawei klapptelefonide suurenenud toorainekulud peamiselt sellistes komponentides nagu ekraanid, hinged, emaplaadi PCB-d, akud ja kiibid.

Kui võtta näiteks Samsung Galaxy Fold ja Galaxy S10 +, siis on kogukulu kasvanud 30%. Nende hulgas on Galaxy Fold ekraaniekraani pindala suurenemise tõttu kuvari BOM-i hind Galaxy S10 + -ga võrreldes kasvanud 77%. Lisaks kasvas selliste komponentide nagu akude ja võllide maksumus 120% ja PCB-de hind 14%. Lisaks suureneb kokkupandavate mobiiltelefonide kahekordse emaplaadi kujunduse tõttu märkimisväärselt ka kiipide, FPC-de, metallkonstruktsioonide osade, elektromagnetiliste kilpide jne arv.

IHS Markiti andmete kohaselt on mobiilsete elastsete OLED-paneelide keskmine müügihind umbes kolm korda kõvaekraaniga OLED-de ja üle kuue korra LCD-ekraanide müügihind. DSCC ennustab, et tehnoloogia küpsuse ja pakkumise paranemise korral vähenevad kokkupandavate OLED-ekraanide kulud järgmise kolme aasta jooksul kiiresti ja 2022. aastaks vähenevad kulud umbes 90 dollarini, so umbes 50%.

Tööstuse siseringi esindajad ütlesid Jiwei.com-ile ka: "Kokkupandavate ekraanidega mobiiltelefonide hinna alandamine nõuab protsessi, mis sõltub erinevate paneelivabrikute võimsuse vabastamise kiirusest." Tulevikus, kui kokkupandavate paneelide tootmisprotsess kiireneb, normaliseeruvad toodete hinnad ja kokkupandavad mobiiltelefonid saavad eeldatavasti mobiiltelefonide tööstuses järgmiseks leekpunktiks.