Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Välismaine meedia: AMD saab Inteli käest 40% protsessori turuosa

AMD 7-nanomeetriste kiipide seeria Ryzen 3000 on pälvinud palju kiidusõnu ning ettevõte on madala hinnaga konkurentsi kaudu kiiresti tulemusi saavutanud ja haaranud Inteli suurema turuosa. Testimistarkvaraettevõtte PassMark viimaste andmete kohaselt, ehkki Intel on endiselt liider, on AMD turuosa nüüd 40% lähedal, mis teeb sellest ettevõtte parima aasta alates 2006. aastast.

Kuid ka välismeedia "Wccftech" tõi välja, et see on ainult PassMarki analüüs x86-arhitektuuriga protsessoritele. Muudel arhitektuuridel põhinevaid protsessoreid uuringusse ei kaasata ja PassMark sisaldab ainult personaalarvutites olevaid protsessoreid. Välja arvatud mängukonsoolis olev protsessor.

AMD oli varem tunnistanud, et pole kunagi arvanud, et lüüa ühel päeval Inteli. Kuid ei osanud oodata, et Inteli 10nm protsessis vale strateegia tõttu sai AMD selle võimaluse.

AMD töötab protsessis kiiremini. Ehkki Intel loodab säilitada 14-nanomeetrise protsessi sageduseelise, võrreldes AMD pidevalt täiustatavate toodetega, ei saa Intel sellest suurt kasu.

"Wccftech" juhtis tähelepanu, et enne 10 nanomeetri ametlikku turuletoomist võib Intel siiski osutuda vajalikuks olla ettevaatlik, et vältida turuosa järjekordset langust.