Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Välismeedia: Jaapan piirab pooljuhtmaterjalide eksporti, Lõuna-Korea valitsus ühendab Samsungiga käed isemajandamise saavutamiseks

Reutersi teatel teatas Lõuna-Korea valitsus, et motiveerida kohalikke tarnijaid tootma ja katsetama keerukaid pooljuhtmaterjale, näiteks fotolitograafiamasinaid, pooljuhtmaterjalide katsetamise rajatiste laiendamisest eelmisel kuul. Põhivarustus on ArFi sukeldumisseade, mille pakub Samsung turust madalama hinnaga. Tüüp litograafia masin.

Aruandes öeldakse, et Lõuna-Korea püüab saada iseseisvaks pärast seda, kui Jaapan kehtestas eelmisel aastal kõrgtehnoloogiliste kiibimaterjalide ekspordipiirangud. Ehkki tööstusharu siseringi töötajad hoiatasid, et Lõuna-Koreal on selle eesmärgi saavutamiseks veel pikk tee minna, võivad epideemia ja Hiina-USA tehnoloogiasõda kiirendada tarneahela ümberkujundamist ning vajadus kiibitehnoloogia järele ise olla sõltumatu oluline.

Lõuna-Korea riikliku nanolaborikeskuse president Lee Joo-won ütles, et sellised suured kiibitootmisettevõtted nagu Samsung ostsid varem parimaid komponente odavaima hinnaga, hoolimata materjalide päritolust. Kuid Jaapani ekspordipiirangute ja epideemia puhkemise tõttu on nad hakanud kasvatama kohalikke tarnijaid ja looma stabiilse varustussüsteemi.

On teada, et Samsungi laborisse müüdud seadmed tootis ASML 100 miljardi vonni (84 miljonit USA dollarit) maksumusega. Laboratooriumi ametnik teatas, et masina ostmise ja renoveerimise eelarve oli umbes 20 miljardit võidetud, kuid ei andnud lõpliku hinna kohta üksikasju.

Lisaks on Samsung otsustanud investeerida ettevõtetesse, kes peavad tegema koostööd järgmise põlvkonna kiibitehnoloogiate väljatöötamisel. Hiljuti investeeris Samsung kokku umbes 113 miljardit võitu kahte kohalikku kiibikomponentide ja testimisseadmete tootjatesse S&S Tech Corp ja YIK Corp.

Aruandes toodi välja, et kuna Jaapani ja Lõuna-Korea vahelises pinges ei ole märke külmutamisest, propageerib Soul peamiselt Jaapanist imporditavate materjalide tarneallikate mitmekesistamist ja on lubanud 2022. aastaks investeerida selles 5 triljonit võitu. Lõuna-Korea on saavutas mitmekülgse hanke eelmisel aastal Jaapani poolt piiratud materjalist: fotoresist, vesinikfluoriid ja fluori sisaldav polüimiid ning need on nüüd saadaval nii kohapeal kui ka Belgiast, Taiwanist ja Hiinast.

Tööstuse eksperdid seavad Lõuna-Korea valitsuse sammu siiski kahtluse alla. Nad ütlesid, et Korea väiksema kohaliku kiibimaterjali turu jaoks ei pruugi Jaapani konkurentsivõimelise tipptasemel tehnoloogia arendamiseks palju raha investeerimine tingimata olla majanduslikult oluline.

SK Hynixi endine insener Kim Sang-yong ütles, et selliste täppismaterjalide nagu EUV litograafiamasinate lokaliseerimine võtab aega. Praegu moodustab Jaapan 90% kogu fotoresisti toodangust. Kim, kes on praegu Korea teaduse ja tehnoloogia ülikooli professor, hoiatas samuti, et kui Jaapan laiendab kiibitootmisseadmete piiranguid, võib Lõuna-Korea rängalt pihta saada.