Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Huawei kiirustab DRAM-i spot-hindu varuma ja tabama

DRAM-i hind on viimasel ajal järsult tõusnud. DDR4 8GB mälu hinnaindeks on septembri alguses madalamalt kuni hiljuti tõusnud umbes 7%. Jaapani pooljuhtide kauplejad ütlesid, et see peaks olema seotud Huawei varumisega pärast keeldu.

Nihon Keizai Shimbun teatas reedel, et DRAM-i hetehinda mõjutas COVID-19 epideemia ja see langes edasi alates tänavu märtsi keskpaigast ning tõusis alles septembris. Indekstoote DDR4 8GB mäluosakeste spot-hind oli 11. septembril umbes 2,95 dollarit ja väiksema mahutavusega DDR4 4GB mäluosakeste spot-hind oli samuti umbes 1,67 dollarit, mis oli umbes 3% kõrgem kui aasta alguses kuu.

USA valitsuse viimane Huawei keeld jõustub 15. septembril. Praegu on maailma kolm parimat DRAM-i tootjat teatanud, et nad lõpetavad Huawei tarnimise.

Tööstus usub, et Huawei keelu mõjul mõjutab see ülemaailmsete mäluvabrikute lühiajalist tegevust. Nõudlusest 5G ja AI järele on aga DRAM-i ja Flashi kasutavate serverite ja nutitelefonide võimsus kindlasti taas kasvamas, seega on oodata siiski pikaajalisi toiminguid.

Turu-uuringute organisatsiooni Omdia vanemdirektor Nan Chuanming usub, et DRAM-i hinnatõus septembris oli vaid lühiajaline nähtus ja see stabiliseerub septembri lõpus.