Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vastusena tariifide tõusule rajab BenQ Jiashida 40 miljoni USA dollariga tehas Vietnami.

"Business Times" raporti kohaselt teatas USA president Trump, et kehtestab 1. septembril 10-protsendise tariifi umbes 300 miljardi dollari väärtuses USA-le eksporditavate mandriosa toodete kolmandal lainel. Selleks otsustas BenQ Grupi süsteemitehas, Jiashida, 30. Juhatus otsustas investeerida Vietnami, et rajada tehas, mille investeering on umbes 40 miljonit USA dollarit.

Enne seda ütles Jiashida esimees Jia Shihong, et Hiina ja USA kaubandussõja kolm näpunäidet on ette valmistatud. Esimene on viia USA tooted järk-järgult üle Taoyuani tehasesse. Kuvari maht suureneb järk-järgult 200 000 ühikult kuus. Eeldatavalt suureneb see neljandas kvartalis 600 000 ühikuni kuus. Teine näpunäide on tehase rajamine Kagu-Aasiasse. Viimane kaitseliin on minna USA-sse tootmiseks ja ta on juba partneri leidnud.

Omal ajal näitas Chen Qihong ka seda, et 10-protsendise tariifi tingimustel ei anta mandri tootmisvõimsust täielikult Taiwani tagasi, kuid ettevõte on ikkagi valmis, olenevalt kliendi vajadustest. Ameerika Ühendriikidesse müüdavad tooted naasevad kõigepealt Taiwani, kuid nad peavad arvestama ka klientide vajadustega, kuna mõned kliendid peavad need eemaldama, mõned aga mitte.