Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel pani vastast ümbritsema 3 käiku. Kas soovunelm võib tõeks saada?

Taiwan Media Newsi teatel näib Inteli tegevjuht Bob Swani hiljuti uus strateegia „olevat suunatud iseendale, kuid tegelikult suunatud vaenlasele“. Sest Bob Swani arvates on möödas ajajärk, mil protsessor domineerib pooljuhtide turul. Protsessorijuhi troonil püsimise asemel on parem end uuesti määratleda ja rünnak käivitada.

Bob Swan usub, et kogu pooljuhtide turu vaatenurgast on Inteli turuosa vaid 30%. Tulevastel AI (tehisintellekti) ja isesõitvate autode turgudel ei ole peategelane protsessor, vaid selle võib asendada FPGA. (Väljal programmeeritav loogikavärav), GPU-juhitav. Miks viitsida protsessorite turul püsida, on see kogu pooljuhtide turu juhtiv positsioon!

Muidugi pole Intelil seda ideed lihtsalt kapriisi pärast. 2019. aasta detsembri alguses viskas Bob Swan investeerimisfoorumil osaledes oma arvamused Inteli tuleviku kohta. Ta ütles: "Püüan välistada ettevõtte arvamuse, et peaksime püüdma säilitada 90% protsessorite turuosast, kuna see piirab meie ideid ja laseb meil kasutamata suurte tehnoloogiliste muudatuste võimalused. Mõtleme kogu aeg sellele, kuidas kaitsta oma 90% -list turuosa, mitte kuidas kasutada ära suuremaid võimalusi. "

Samal ajal, kui personaalarvutite kasv aeglustub ja paljude aastate jooksul protsessorite turg nõrgeneb, on Intel taustal kohandanud viimastel aastatel ressursside jaotust ja vähendanud aeglaselt oma investeeringuid tarbijaturule tooted. Värskendus tekitas ka tarbijate rahulolematust. Lisaks avaldas Intelile suurt survet ka traditsioonilise rivaali AMD pööre.

Seetõttu loodab Intel end 3 käigu abil uuesti määratleda, et vabaneda AMD järelejõudmisest, aga ka tulevikus laiemale tururuumile väljakutseid esitada.

Esimene trikk: vähendage turunduskulusid, suurendage innovatsiooni ning teadus- ja arendustegevust

Näiteks kohandas Intel 2016. aastal märkimisväärselt oma turundustoetuste kava personaalarvutite turu jaoks. Varem tunti Inteli laiaulatuslikku subsiidiumit kõige paremini kui Inteli siseturundusstrateegiat.

Kuid 2018. aastal teatas Intel, et vähendab turunduskulutusi vähem kui 30% -ni tuludest aastaks 2020. Tegelikult alustas see programm juba 2017. aastal ja vähendas edukalt turunduskulutusi 35,6% -lt 2016. aastal 32,8% -ni. Intel kasutas kokkuhoitud raha ühinemiste ja ülevõtmiste jaoks või uue tehnoloogia uurimis- ja arendustegevusena, et laiendada paigutust seotud valdkondades nagu AI, FPGA, CPU, GPU ja nii edasi. Tegelikult pole see esimene kord, kui Intel on "pööranud revolutsiooni omaenda elule". Intel oli algselt mäluettevõte. Jaapani tootjate väljakutse madala hinnaga tõttu muudeti see protsessoriks. Seekord vähendas Intel protsessori tähtsust, muutes selle kõrvuti FPGA-de, GPU-de ja muude kiipidega, mille paigutus ületab 5 aastat.

Teine samm: reorganiseerige ärigrupp, laiendage ühinemiste ja ülevõtmiste ulatust

Selle 5 aasta jooksul liigub Intel vaikselt oma kohta. Sealhulgas Altera (Altera) omandamine 2015. aastal, piletite hankimine FPGA valdkonnas, sisenemine pilve ja serva tehisintellekti arvutite kiirendusplatvormile; tehisintellekti kiipide tootmiseks on suur hulk ettevõtteid nagu Nervana, Movidus jne; autonoomse sõidu valdkonda sisenemiseks omandas 2017. aastal Mobileye hinnaga 15,3 miljardit dollarit.

Nüüd moodustab Inteli personaalarvutipõhise kliendiarvutite ärigrupp, ehkki endiselt suurima osa tuludest, enam kui poole oma tuludest, kuid käibe kasv ja kasumlikkus on järk-järgult langenud andmekeskuste ja asjade interneti osakondadest.

Teisisõnu, personaalarvutite osakonna kasv on piiratud ja hindade konkurentsi surve kasvab. Loomulikult soovib Intel kulutada raha kõrge marginaaliga, futuristlikumatele andmekeskustele ja AI-turgudele. See on ka mõistlikum valik.

Kolmas meede: kohandage tootmisvõimsust ja keskenduge väga kasumlikele toodetele

Varem oli Intel juba TSMC valukodadele üle andnud madalama kvaliteediga või mittekriitilisi tooteid ning selle väärtuslik tootmisvõimsus oli reserveeritud kõrge marginaaliga toodetele. Tagades oma ülimalt kasumlike toodete tootmisvõimsuse, suudab see ka AMD-ga konkureerida TSMC tootmisvõimsuse pärast.

Tootmisstrateegia kohandamise kaudu pole Inteli tooteid viimasel ajal enam piisavalt tarnitud. Aruanne usub, et kui Intel on valmis võitlema edasise hinnasõjaga, ei pruugi AMD olla võimeline valitsema. Nüüd peab AMD olema ettevaatlik. Kas Intel blokeerib vahvlite valutehase võimsuse ja alustab kõrbenud maaga sõda AMD vastu?

Kuid väärib märkimist, et Intelil on veel palju lahendamata küsimusi. Näiteks Inteli protsessi käik ja 5G paigutus on kõik küsitavad. Rival AMD pole rahul ainult personaalarvutite turuosa suurenemisega, vaid on juba varem ka tulusasse andmekeskuste sektorisse tunginud ning tema turuosa on jätkuvalt tõusnud. Inteli jaoks on järgmised paar aastat täis väljakutseid, kuid kui see läheb hästi, võime oodata uhiuut Inteli.