Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Jaapan ja Lõuna-Korea haaravad üksteist? Jaapani meedia: pole probleemi, Jaapan saab osta pooljuhte Hiinast!

Jaapani valitsus teatas eelmisel nädalal, et eemaldab 28. augustil Lõuna-Korea ametlikult "valgest nimekirjast". Sama päeva pärastlõunal teatas ka Lõuna-Korea president Wen Zaiyu, et lükkab Jaapani Lõuna-Korea valgest nimekirjast välja. ”. Jaapani meedia tõi välja, et Lõuna-Korea plaanil on Jaapanile vähe mõju, sest Jaapan võib importida pooljuhte Taiwanist.

Jaapani valitsus võttis kabineti otsuse vastu 2. hommikul ja eemaldab 28. augustil Lõuna-Korea ametlikult "valgest nimekirjast". Nn "valge nimekiri" viitab ohutute ja kaubandussõbralike riikide loetelule. Jaapani valitsuse poolt. Jaapani eksportijad saavad nendesse riikidesse kõrgtehnoloogiliste toodete eksportimisel nautida suhteliselt lihtsustatud protseduure. Sama päeva pärastlõunal mõistis Lõuna-Korea president Wen Zemin hukka Jaapani sammu kui “väga hoolimatut otsust”. Ametivõimud teatasid ka, et võtavad vastumeetmeid ja teatavad, et lükkavad Jaapani Lõuna-Korea nn valgest nimekirjast välja.

Jaapanlase Yomiuri Shimbuni kohta 4. augustil ilmunud raporti kohaselt teatas Lõuna-Korea valitsus, et eemaldab Jaapani valge nimekirja Lõuna-Koreast ja Jaapani valitsuse ametnikud ütlesid, et "sellel pole suurt mõju". Jaapani ja Lõuna-Korea impordis ja ekspordis ekspordib peamiselt Jaapan tooraineid ja impordib Lõuna-Koreast valmistooteid. Ehkki Jaapan impordib praegu Lõuna-Koreast pooljuhte, tõid Jaapani valitsusametnikud meelde, et Taiwanist (pooljuhte) ei saa osta ja asendajaid peaaegu pole.

Kuid kui Lõuna-Korea visati Jaapani nn valgest nimekirjast välja, kui Jaapani ettevõtted ekspordivad Lõuna-Koreasse oma tooteid lisaks toidule ja puidule, siis peaaegu kõiki kaupu, mida võidakse üle anda sõjaväe kasutuses olevatele tööpinkidele, elektroonikaosadele ja süsinikkiud on põhimõtteliselt vajalikud. Saadud ekspordilitsentsid majandus-, kaubandus- ja tööstusministeeriumilt.

2. kabinetis pärast kabinetinõupidamist toimunud pressikonverentsil ütles Jaapani majandus-, kaubandus- ja tööstusminister Shiguro Hiroshi, et Lõuna-Korea eemaldamine valgest nimekirjast on vaid tagasipöördumine samasse keskkonda nagu Kagu-Aasia Rahvaste Assotsiatsioon (ASEAN). ) ja teiste Aasia riikidega. See ei ole embargo. Põhimõtteliselt saab eksportida siiski nii kaua, kuni protseduure ja juhtimist läbi viiakse.

Lisaks väitis Shi Geng Hongcheng, et Lõuna-Korea valge nimekirja eemaldamine ei mõjuta ülemaailmset tarneahelat ega Jaapani ettevõtteid.