Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Jaapani pooljuhtide materjalide ekspordipiirangud on olnud 8 kuud, Lõuna-Korea: püüdke saavutada materjalide isevarustatus jne.

Chinanews.com andmetel teatas Korea rahvusvaheline ringhäälingujaam (KBS), et Jaapan on kaheksa kuu jooksul piiranud kolme tuumast pooljuhtmaterjalide eksporti Lõuna-Koreasse. Tööstus-, kaubandus- ja energeetikaministeerium teatas 17. päeval, et püüab saavutada Osade ja seadmete isevarustatus kõrvaldab täielikult tarnepuuduse, mis on tingitud Jaapani selle aasta jooksul kehtestatud piirangutest kolme materjali ekspordile.

2019. aasta juulis piiras Jaapani valitsus kõrge puhtusastmega vesinikfluoriidi, fotoresisti ja fluoropolüimiidist pooljuhtide eksporti Lõuna-Koreasse. Pärast kahe riigi vahelisi läbirääkimisi leevendas Jaapani valitsus fotoresistide ekspordipiiranguid Lõuna-Koreasse, kuid piirab siiski nende kolme materjali eksporti.

On arusaadav, et Jaapani valitsus lõdvendas eelmise aasta lõpus pisut ja teatas, et on osaliselt kaotanud Lõuna-Korea fotoresistide ekspordi piirangud. Jaapani ettevõtetel on litsents pakkuda LG-le, Samsungile ja SK Hynixile kolmeaastast fotoresisti, ilma et nad peaksid iga saadetise jaoks luba saama. Fluoritud polüimiidi ja kõrge puhtusastmega vesinikfluoriidi piiranguid ei ole siiski leevendatud.

Varem teatas tööstus-, kaubandus- ja energeetikaministeerium, et Lõuna-Korea on loonud tehnoloogia kõrge puhtusastmega vesinikfluoriidi masstootmiseks ning kui sellel tehnoloogial pole probleeme kasumlikkuse ja stabiilse tarnimisega, vähendab see oluliselt sõltuvust Jaapani ettevõtted.

Lõuna-Korea keemiliste materjalide ettevõte Soulbrain on selleks rajanud Gongjusse Chungcheongnam-do uue tehase ja asunud tootma vesinikfluoriidhappe lahuseid. Asjakohaste allikate sõnul on Soulbraini tootmisvõimsust märkimisväärselt suurendatud ja selle tootmisvõimsus suudab rahuldada umbes 70–80% Lõuna-Korea nõudmistest.

KBS ütles, et Lõuna-Korea president Moon Jae-in ütles kohtumisel, et tsiviillemetnikud tegid raskustest ülesaamiseks koostööd, vähendasid kolme materjali sõltuvust Jaapanist ja olid kindlad, et Lõuna-Korea saavutab materjalide, osade ja varustuse iseseisva toimetuleku. .