Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korea meedia: Samsung ja SK Hynix "lõikavad" Huawei pärast 15. septembrit

Lõuna-Korea meedia Chosun Ilbo teatas 8. septembri õhtul, et Samsung Electronics ja SK Hynix lõpetavad Huawei kiipide tarnimise 15. päeval. "Lõpetatud tarne" hõlmab ka mälu ja mobiilset AP-d.

USA kaubandusministeeriumi Huawei vastu suunatud sanktsioonide seeria järgimiseks usub Chosun Ilbo, et 14. september on Samsungi ja SK Hynixi viimane päev Huawei tarnimiseks.

Alates eelmise aasta maist on USA kaubandusministeeriumi tööstuse ja julgeoleku büroo (BIS) avaldanud Huawei vastu järjestikku mitmeid sanktsioonide tehnoloogia blokeerimise põhimõtteid ja määranud keelu jõustumiskuupäevaks 15. septembri.

17. augustil karmistas USA kaubandusministeerium veelgi piiranguid Huawei juurdepääsule USA tehnoloogiale ja lisas Huawei 38 tütarettevõtet 21 riigis ja piirkonnas „üksuste loendisse”, mille suhtes kehtivad kõik ekspordieeskirjad (EAR). litsentsinõuded. Lõuna-Korea pooljuhtide tööstuse ametnik ütles: "Pärast USA kaubandusministeeriumi Huawei kõige rangema keelu kehtestamist on Korea tehnoloogias toodetud pooljuhtide kasutamise ulatus põhjustanud Korea tööstuses märkimisväärset segadust."

Huawei on ülemaailmsete pooljuhtide ülimalt oluline ostja. Eelmisel aastal oli pooljuhtkiipide koguost 20,8 miljardit dollarit, järgides ainult Apple'i (36,1 miljardit dollarit) ja Samsung Electronicsit (33,4 miljardit dollarit).

Samsung ja SK Hynix on alati olnud Huawei väga aktiivsed partnerid. Huawei moodustab Samsung Electronics Semiconductor Division (DS) ja SK Hynix müügist vastavalt 6% ja 15%. Seetõttu hindas Korea meedia, et pärast 15. septembrit avaldab USA kaubandusministeeriumi Huawei keeld SK Hynixile suuremat mõju kui Samsung.

Lõuna-Korea pooljuhtide tööstus analüüsis, et keeldu mõjutab pärast 15. septembrit ülemaailmne mäluhind langemas ja halvenemas. Augusti lõpu seisuga oli DDR4 8 Gb DRAM-i keskmine fikseeritud tehinguhind, mida kasutatakse peamiselt arvutite jaoks, 3,13 USA dollarit, vähenedes juunist 5,44%.