Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsungi 5nm EUV protsess on aasta lõpuks masstoodangus, TSMC on alles kasutuselevõtust ees

Lõuna-Korea Samsung Electronics hakkab alates 2020. aasta lõpust tootma 5-nanomeetrise protsessiga mobiilseid kiipe (AP) ja põhiriba kiipe ning konkureerib valuturul aktiivselt TSMC-ga.

ZDNet Korea 24. (esmaspäeval) aruande kohaselt hakkab Samsung Electronics 5-nanomeetrise EUV protsessi abil tootma aasta lõpus Qualcommi mobiilset kiipi Snapdragon 875 ja 5G põhiriba kiipi Snapdragon X60, samuti Samsungi. oma Exynos 1000 ja muud tooted.

Aruande kohaselt juhtisid mõned Korea pooljuhtide tööstuse juhtivtöötajad tähelepanu sellele, et Samsung Electronics alustab masstootmist 5nm protsessiga alates selle aasta teisest poolest, peamiselt AP-de ja põhiribade kiipide valukodade jaoks mõeldud fabless-fabrite jaoks; kuigi on uudiseid, et Samsungi tootlus pole hea, on see lihtsalt kuulujutt.

Kuigi Samsung soovib innukalt vaidlustada TSMC staatust, pole TSMC kindlasti kütusesäästlik lamp. TSMC president Wei Zhejia teatas 25. tehnoloogiafoorumil, et 7-nanomeeter on hiljuti jõudnud miljardi die-vedu verstapostini ja 5-nanomeeter kiirendab masstootmist. 5-nanomeetrise protsessi täiustatud versioon ilmub eeldatavasti masstootmisse järgmisel aastal ja 4-nanomeeter on oodata 2022. Aastases masstootmises on kahe täiustatud tootmisprotsessi edenemine varasem kui masstootmise ajakavas välja kuulutatud. aasta aktsionäride koosolekul.

Tuginedes 5nm-le, on TSMC laiendanud 4nm protsessoritehnoloogiat veelgi, et see vastaks paljudele tootevajadustele. 4nm on kiiruse, energiatarbe ja loogika tiheduse osas rohkem arenenud ning võib saavutada 5nm-ga 100% -lise IP-ühilduvuse. See võib laiendada oma olemasolevat disaini infrastruktuuri ja kiirendada tooteinnovatsiooni. See on oodata 2021. aasta neljandas kvartalis Proovitootmine, sihtmassitootmine 2022. Samuti on see varasem kui aktsionäride koosolekul mainitud 2023. aasta masstootmise ajakava.