Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Talv on tõesti tulemas? Samsung Show teatas varase pensionile jäämise kavast töötajate arvu vähendamiseks

BusinessKorea andmetel on Samsung näidanud ennetähtaegselt pensionile jäämise kava, et vähendada oma tööjõudu ja pakkuda programmi kandideerijatele kolme aasta palka.

On arusaadav, et Samsungi äriüksus asus plaani rakendamiseks meetmeid võtma eelmisel nädalal ning kandideerida saavad töötajad, kes on ettevõttes töötanud üle viie aasta. Samuti viis ettevõte mõne LCD-ekraaniliini töötajad OLED-i tootmisliinile.

Ettevõtte siseringis öeldi, et hüvitiste plaan sisaldab kahe ja poole aasta või kolme aasta palka ja täiendavat 10 miljonit võitu (8390 dollarit) ühe lapsega laste kohta. Ettevõte pakub oma lastele õppemaksu kuni kolledži lõpetamiseni ja kaalub täiendavat hüvitist. Vanadushüvitist makstakse pensionina individuaalse pensioni (IRP) konto kaudu.

Ettevõtte ametnik ütles, et hüvitiseplaani üksikasjad varieeruvad sõltuvalt töötajate arvust ja töötatud aastate arvust.

Tööstuse vaatlejate sõnul näitas Samsung, et vähendab oma tööjõudu. Ettevõtte majandusaasta aruande kohaselt langes ettevõtte töötajate arv pisut - 2015. aasta lõpu 24 758-lt eelmise aasta 23 732-ni. Seevastu töötajatele makstud palgad kasvasid samal perioodil 2,14 triljonilt vonnilt (1,8 miljardilt dollarilt) 2,51 triljonini võidetud dollarilt (2,1 miljardit dollarit). 2017. aastal oli ärikasum 3,38 triljonit võla (2,84 miljardit dollarit), mis suurendas kiiret palgatõusu ja maksis hüvitist taotlejatele, kes rakendasid varase pensionile jäämise kavas ettenähtud ajakava.