Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

ARM-i turunduse asepresident: Heterogeense arvuti võti on võimaldada kolmandatele isikutele juurdepääs kiibitaseme jõudlusele

Heterogeense andmetöötluse toe tugi tutvustab kahte uut peavoolu ML-protsessorit

Heterogeensest andmetöötlusest on järk-järgult saanud tööstuses üldine suund. Intel ja NVIDIA on heterogeense andmetöötluse saavutamiseks käivitanud ühtse arhitektuuriplatvormi. Hiljuti heterogeense andmetöötluse toetamiseks tutvustas Arm kahte uut peavoolu ML protsessorit, Ethos-N57 ja Ethos-N37 NPU, mis on kaks protsessorit, mis järgivad Arm ML protsessorit Ethos-N77.

Sellega seoses ütles Arm turunduse asepresident Ian Smythe intervjuus: "Heterogeense andmetöötluse toetamise võti ei ole riistvaraplatvormi ehitamine, vaid veelgi olulisem - võimaldada kolmanda osapoole arendajatel pääseda kiibitaseme jõudlusele. Sest kui nad ei saa kiibitasemel jõudlust, IP-võimeid, siis on need võimalused, need jõudlused on juba raisatud. Seega rõhutame kogu ökosüsteemi koostööd. "

„Tegelikult on väga selge, et on olemas konkreetne andmetöötluse valdkond, ja me kaalume, kuidas rahuldada järgmise põlvkonna andmetöötluse energiatarbimine ning protsessori, GPU ja NPU jõudlus. See tähendab, et me ei vaja ainult toote kujundamise etapis, vaid ka arendaja toote juurutamise tööfaasis vaja tõhusalt luua andmeid või erinevate stseeniarvestuste kombinatsioone. Selle tegemiseks vajame CPU, GPU, NPU rakendamiseks ühtset tööriistaahelat. Toetage, "ütles Ian Smythe.

Lisaks tõi Ian Smythe välja, et tegelikult on Armil palju selliseid partnereid, kes on oma teleris või mobiiltelefonitootes rakendanud heterogeenset kiibisüsteemi, näiteks kasutanud videot, graafikat, kiirendeid ja protsessoreid. See on heterogeenne. Ainult ARM on arendaja vaatenurgast süsteemitasandil rakendanud parema, kogu süsteemi hõlmava andmevoo.

"Arme'i puhul keskendume koguarvutusele, olgu see siis täielik arvutamine või heterogeenne või patenteeritud andmetöötlus, keskendume võimsuse ja jõudluse tasakaalule," sõnas Ian Smythe.

On teatatud, et programmide Ethos-N57 ja Ethos-N37 kujunduskontseptsioon sisaldab mõnda põhiprintsiipi, näiteks: optimeerimine Int8 ja Int16 andmetüüpide toetamiseks; täiustatud andmehaldustehnoloogia andmete liikumise ja sellega seotud energiatarbimise vähendamiseks; Uuendusliku Winogradi tehnoloogia maandumine on parandanud jõudlust rohkem kui 200% võrreldes teiste NPU-dega.

Lisaks kuuluvad Ethos-N57 funktsioonide hulka: optimeeritud ML-i jõudluseks ja energiatõhususeks ning jõudlusvahemikuks 2 megabitti sekundis. Ethos-N37-l on ka järgmised omadused: kavandatud pakkuma väikseimat ML järeldamisprotsessorit (alla 1 ruut millimeetri); optimeeritud jõudlusvahemikuks 1 megabitti sekundis.