Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Huawei 5G "tihedalt seotud lähivõitlusega" lööb USA kiipide hiiglane Enlargement

Ameerika chipigigant Qualcomm tegeleb praegu suurte trikkidega.

Veebisait "Nikkei Business News" teatas 19. septembril, et Ameerika telekommunikatsiooni pooljuhtide hiiglase Qualcommi president Cristiano Amon pidas 19. septembril Tokyos uue põlvkonna kommunikatsioonistandardi "5G" pressikonverentsi. 5G nutitelefonide pooljuhtide valdkonnas , On Qualcomm Hiina Huawei Technologies tütarettevõttega Hisilicon Semiconductor väga tihe konkurents. Amon rõhutas, et "5G rakendatakse nutitelefonides populaarse hinnaga" ja paljastas 5G pooljuhtide nutitelefonidele tarnimise poliitika laiades hinnaskaalades.

Varem, sealhulgas Qualcommi konkurentide seas, olid 5G pooljuhid peamiselt suunatud kallihinnalistele nutitelefonidele.

Vastuseks globaalsele 5G arendusprotsessile ütles Amon, et "skaala on suurem kui (praegusel) 4G-l". Amon ütles, et "5G mitte ainult ei paranda mobiilside hüppelist jõudlust, vaid võimaldab ka paljusid asju omavahel ühendada", mida loodetakse kasutada ka tööstuses.

Mõne avaliku arvamuse kohaselt on oodata Qualcommi pingutusi 5G kiipide valdkonnas. Hiina kaasaegsete rahvusvaheliste suhete instituudi teadlane Li Wei ütles tugivõrgustikule, et Qualcommil on suured teadus- ja arendustegevuse võimalused ning hea tehniline akumuleerumine kiipide valdkonnas ning sellel on eeliseid 5G kiipide uurimise ja arendamise valdkonnas.

Mõni meedia on aga täheldanud, et Qualcomm seisab silmitsi tohutu survega. Veebisait "Nikkei Business News" teatas hiljuti, et Qualcomm teatas 31. juulil, et tema äritulud juulist septembrini 2019 on vähenenud 26% võrreldes sama perioodiga 2018. Mõnes meedias märgiti ka, et Qualcommi kolmanda kvartali MSM-kiipide saadetised olid 156 miljonit, mis on 22% vähem kui aasta varem. Ligi 48% Qualcommi 9,6 miljardist dollarist (1–7,1 jüaani) põhitulust patenteeriti pärast Apple'iga kokkuleppe saavutamist. Kui seda osa tuludest välja jätta, oli Qualcommi kolmanda kvartali käive 4,89 miljardit dollarit, mis jääb samuti alla analüütikute ootustele 5,09 miljardit dollarit.

Sellega seoses ütles Li Wei, et praegu on Qualcommi olukord halvem ja konkurentsikeskkond selleks hea. Ühest küljest seavad Qualcommi algsed lubatud tootmismeetodid kahtluse alla üha võimsamad tootjad ja kutsuvad üles monopolidevastaseid uurimisi. Teisest küljest vabanevad Qualcommi algsed olulised kliendid Apple järk-järgult oma sõltuvusest ja suurendavad oma autonoomiat. Teadus- ja arendustegevuse jõupingutused; Lisaks on Huawei kiire tõus kiibide valdkonnas pannud Qualcommi ka survet tundma.

Välismaine meedia ütles, et Huawei ja teiste mobiiltelefonide kaubamärkidega, mis kiirendavad kiipide tootmist, on Qualcommi turuosa vähenenud. USA strateegilise analüüsi ettevõtete andmetel on Qualcommi turuosa langenud 66% -lt 2014. aastal 49% -ni 2018. aastal, mis on seotud kiipide kiirendatud tootmisega mobiiltelefonide, näiteks Huawei poolt.

Hiljuti lubas Qualcomm, et konkurentsis suurema eelise saada, tuua tipptasemel modemiga 5G mobiiltelefoni massiturule ja ütles, et järgmisel aastal loetletud keskmise hinnaklassi mobiiltelefon saab ka oma kiip. Praegu on Samsungi viis mobiiltelefoni varustatud Qualcommi viienda põlvkonna kiipidega, sealhulgas mobiiltelefon Galaxy S10 5G ja uus kokkupandava ekraaniga mobiiltelefon Galaxy Fold. Samsungi madalama hinnaga A90 5G telefon kasutab ka Qualcommi kiipe, eelmine versioon kasutab Samsungi enda kiipi.

Qualcommi president Cristiano Amon ennustab, et need telefonid saavutavad märkimisväärse müügi ja ulatuse.