Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Endine Apple'i juht: ARM-põhine kiip vastab Mac Pro jõudluse vajadustele

Makrumoride sõnul töötas Apple'i endine tegevjuht ja Be'i asutaja Jean-Louis Gassée välja Apple võimaliku ülemineku ARM-põhistele Macidele lähitulevikus.

Kuulujutud on, et Apple käivitab ARM-põhise Maci arvuti juba 2021. aastal.

Gassée selgitas, et ta oli varem olnud skeptiline, et ARM-põhised protsessorid konkureerivad Inteli toodetega, kuid nüüd mõistis ta, et eksib. Ta mainis Ampere Computingit, pooljuhtide ettevõtet, mida juhtis Inteli endine president Renee James. Ettevõte kavandas ARM-põhised suure võimsusega protsessorid konkureerima tipptasemel Inteli kiipidega.

Ta ütles, et võrreldes 400 vatti võimsusega, mida vajavad sarnased Xeoni protsessorid, on Ampere sama suurusjärgu tippklassi kiipidel väiksem energiatarve, umbes 210 vatti. Ampere näitas tööstusele, et ARM-i arhitektuur suudab täita Mac Pro jaoks vajalike kiipide nõudeid. Muidugi kohandab Apple oma ARM-protsessorit, kuid näib, et Ampere lükkab ARM-i arhitektuuri jõudluse piire.

Bloombergi aruanded ütlesid, et kuulujutud Apple'i poolt ARM-põhiste kiipide kasutamisest Macis said alguse 2018. aastal ja hiljutised kuulujutud osutavad 2021. aastale.