Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Import kasvas ligi 80%! Lõuna-Korea tugineb endiselt suuresti Jaapani pooljuhtseadmetele

BusinessKorea aruande kohaselt teatas Korea Kaubanduse Assotsiatsioon (KITA) 6. septembril, et 2020. aasta esimese seitsme kuuga importis Lõuna-Korea pooljuhtseadmeid ja integreeritud vooluringide tootmisseadmeid Jaapanist 1,7 miljardit dollarit, kasv 77,2% eelmise aasta samal perioodil. Lisaks kasvas protsessorite ja kontrollerite ning valgustundlike pooljuhtseadmete import vastavalt 8,6% ja 3,7%.

Ehkki Lõuna-Korea koguimport Jaapanist langes samal perioodil aastaga umbes 10%, toetub sambatööstus pooljuhtsektor endiselt suuresti Jaapanile.

Korea meedia tõi välja, et need andmed on seotud Samsungi suuremahuliste investeeringutega. Ettevõte teatas selle aasta mais, et ehitab Pyeongtaeki linna NAND-välkmälu tootmisliini ning plaanib septembris alustada vahvlitehase "P3" ehitamist. Uuest tehasest peaks eeldatavasti saama Pyeongtaegi Samsungi suurim vahvlitehas.

Lisaks vajab uus tehas täiustatud seadmeid ja tootmismasinaid, kuid kohalikel ettevõtetel on keeruline rahuldada Samsungi, SK Hynixi ja teiste ettevõtete tehnilisi vajadusi. Praegu tuginevad Samsung Electronics ja paljud teised Korea ettevõtted Jaapani pooljuhtseadmetele koguni 25,7%, mis on peaaegu sama palju kui eelmise aasta 27,4%. Isegi kui Jaapanist sõltuvuse vähendamiseks kasutatakse teiste riikide seadmeid, pole efektiivsuse sama taseme säilitamine sugugi lihtne.

Teisalt on Lõuna-Korea sõltuvus Jaapani pooljuhtseadmetest põhjustanud otseselt sõltuvust Jaapani inseneridest. Tavaliselt paigaldavad Lõuna-Koreast imporditud uued seadmed tarnijate saadetud Jaapani inseneride poolt, mis tõi kaasa ka selle aasta juulis Lõuna-Koreasse sisenevate Jaapani inseneride isoleerimise. Vaatamata vastastikkuse põhimõtte rikkumisele ja epideemia leviku riskimisele ei saa Lõuna-Korea valitsus ignoreerida ettevõtete muret tootmise katkemise pärast.

Võib öelda, et kuna Jaapan kehtestas Lõuna-Koreas pooljuhtmaterjalide kaubanduse kontrolli, on Lõuna-Korea valitsus ja ettevõtted teinud kõvasti tööd materjali-, osade- ja seadmetööstuse konkurentsivõime parandamiseks ning suurendanud ka pooljuht- ja kuvari tööstused. Kuid esialgu võtab isemajandamine siiski aega.