Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korea meedia: Huawei erandikeeld võib ebaõnnestuda ja Samsungist saab suurim abisaaja välismaal

Korea Heraldi teatel jõustub USA valitsuse Huawei vastu kehtestatud uus keeld 15. septembril. Tarnijad, kes kasutavad kiibi valmistamiseks USA seadmeid või tarkvara, ei tohi müüa kiipe Huawile ilma Washingtoni nõusolekuta. Sellega seoses näitab pidev analüüs, et Samsung Electronics saab sellest pikas perspektiivis kasu.

Samsung ja SK Hynix on kinnitanud, et nad on Huawei saatmise lõpetanud. Lõuna-Korea tööstus paljastas siiski, et mõlemad ettevõtted on taotlenud USA kaubandusministeeriumilt keeluvabastusi.

Kuid rahvusliku julgeoleku küsimustele spetsialiseerunud advokaadibüroo Arnold & Porter jurist Rhee su-mi juhtis hiljuti tähelepanu sellele, et isegi kui Samsung taotleb litsentsi Ameerika Ühendriikides, siis tõenäoliselt ei kiida USA valitsus seda taotlust heaks.

Rhee su-mi ütles: „USA valitsuse põhiprintsiip ei ole Huawei-ga seotud kiibitoodetele litsentside väljaandmine. Isegi kui ettevõte taotleb litsentsi, võtab see kaua aega, sest mitte ainult protseduurid pole keerulised, vaid ka Ameerika Ühendriikide erinevad asutused teevad seda ükshaaval. Taotlus vaadatakse läbi. Loa saamiseks kulub rohkem kui aasta. "

KB Securitiesi analüütik Kim Dong-won märkis: „Ameerika Ühendriigid kehtestavad sanktsioonid Huawei ja teiste Hiina pooljuhtide ettevõtete vastu ning Samsungi tellimusi võidakse vähendada. Kuid see on ka Samsungi võimalus laiendada turuosa ja võita uusi kliente. Nii et pikemas perspektiivis kaaluvad eelised üles miinused. "

Ta ütles ka: "Irooniline on see, et Huawei keeld võib põhjustada DRAM-i varude tarbimist, mille tagajärjel langevad DRAM-i hinnad varakult."

Seetõttu mõjutab Huawei tellimuste tühimik lühiajaliselt Samsungile teatavat negatiivset mõju, kuid pikas perspektiivis saab Samsung sellest kasu, eriti oma mobiiliärist.

Shinhani finantsinvesteeringute analüütik Park Hyung-wou ütles, et Huawei keeld muudab Samsungi Hiina välismaale suurimaks kasusaajaks. Samsungi nutitelefonide saadetised võivad suureneda 31 miljoni ühiku võrra.

NH Investment Securitiesi analüütik Lee Kyu-ha tõi välja, et "Halvim stsenaarium on see, et Huawei peab võib-olla oma mobiilsest ärist loobuma".

Kui saadetiste litsentsi taotlemine võtab aega vähemalt aasta, võib Huawei jaoks suure löögi saada ka mitte ainult nutitelefonid, vaid ka 5G-äri.