Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tellimused kahekordistuvad aasta teises pooles, AMDst peaks saama TSMC suurim 7nm klient

Apple Daily raporti kohaselt osutavad tarneahela allikad, et kui Apple'i järgmise põlvkonna mobiiltelefoni kiip läheb üle 5nm protsessile, saab AMD 2020. aasta teises pooles TSMC 7nm protsessi suurimaks kliendiks.

On teada, et 2020. aasta esimesel poolel ületas TSMC 7-tonnise vahvli igakuine tootmisvõimsus 110 000. Viis peamist klienti on Apple, Huawei Hisilicon (mis on müüki hakanud), Qualcomm, AMD ja MediaTek.

Arusaadavalt kasutab AMD praegu TSMC 7nm protsessitooteid, sealhulgas Zen 2 protsessoreid, Navi 10 ja Navi 14 GPU kiipe. Lisaks kasutavad 2020. aastal ilmuvad Zen 3 arhitektuuriprotsessor ja RDNA 2 GPU ka TSMC N7 + protsessi.

Kuna TSMC laiendab oma 7nm tootmisliini, peaks selle igakuine tootmisvõimsus 2020. aasta teisel poolel laienema 140 000 ühikuni. Tarneahelauudised juhtisid ka tähelepanu sellele, et AMD 7nm tellimused kahekordistuvad teises pooles. Apple'i A14 protsessori kasutuselevõtuga 5nm protsessis ületas AMD Hisiliconi ja Qualcommi, saades TSMC suurimaks kliendiks 7nm juures.

Täpsemalt, AMD saab kuus 30 000 vahvlit, mis moodustab 21% TSMC koguvõimsusest 7 nm. Hisense ja Qualcomm annavad 17–18%, MediaTek 14% ja ülejäänud 29% jagatud teiste klientide vahel.

Jiwei.com-i eelmise aruande kohaselt otsis MediaTeki juht Lixing Xing isiklikult aktiivselt TSMC 7 nm tootmisvõimsust. Tööstusharu siseringi esindajad tõid välja, et järgmisel aastal suureneb TSMC MediaTeki 5G SoC 7-tonnine tootmisvõimsus kvartalite kaupa. Teises kvartalis oli see 10 miljonit, kolmandas kvartalis 21 miljonit ja neljandas kvartalis 27 miljonit.

Teadus- ja teadusasutused juhtisid tähelepanu sellele, et eeldatavasti moodustab 7-tonnine protsess 2019. aastal 25% TSMC kogutulust. 2020. aastaks moodustab 7-miljonine protsess ja alla selle enam kui 35% tuludest.

Vastupidiselt teatas TSMC konkurent Samsung, et Samsungi igakuine tootmisvõimsus on 7 nm juures umbes 150 000 tükki. Tarneahela allikad juhivad tähelepanu sellele, et Samsungi vormistamine suurendab 2020. aastal veelgi tootmisvõimsust, kuna Qualcomm ja Nvidia järgmise põlvkonna tooted annavad tõenäoliselt tellimusi. 7LPP protsess Samsungi jaoks.