Valige oma riik või piirkond.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC kapitalikulutused kasvasid enam kui 45%. Kas 2021. aasta võib ületada Zhang Zhongmou jõukust?

TSMC esimene juriidiline kohtumine aastal 2021 šokeerib maailma. President Wei Zhejia teatas, et selle aasta kapitalikulutused jäävad vahemikku 25–28 miljardit USA dollarit, kasvades eelmise aastaga 45–62% ja on palju suurem kui välisinvesteeringute poolt algselt oodatud 21 miljardit dollarit. Umbes dollar.

Šokeeritud juriidilised inimesed esitasid pidevalt küsimusi kapitalikulutuste kohta: "Kas Inteli allhanke tõttu?" "Kas nutitelefonide või HPC (High-Performance Computing) kineetilisest energiast?" "Kas see sisaldab USA tehaste ehitamise kulusid?"

Täna on "TSMC jõudmas teise suure kasvuga vahemikku". Wei Zhejia on enesekindel, rõhutades, et 5G ja suure jõudlusega andmetöötlus (HPC) on muutnud TSMC arenenud protsesside nõudluse tugevaks ning HPC toob TSMC-le üha olulisema ja pikaajalisema kasvu. TSMC liikumapanev jõud on suurim panus tulude tugevasse kasvu. Hinnanguliselt ulatub TSMC aastane ühendi kasvumäär sellest aastast 2025 10-15% -ni.

Lisaks kasutatakse 80% 20 miljardist USA dollarist arenenud tootmisprotsesside jaoks, näiteks 3 nm, 5 nm ja 7 nm.

"Tõmbas kergendatult ohke," ütles välisanalüütik pärast Fasuo kohtumist.

Sest ta lubas hiljutises uurimisaruandes, et TSMC võtab kahe aasta pärast üle Inteli suure protsessoritellimuse ja tõstab TSMC sihthinda märkimisväärselt.

Kuid 14. päeval teatas Intel äkitselt, et nimetas uueks tegevjuhiks VMware'i tegevjuhi Pat Gelsingeri (Pat Gelsinger), asendades praeguse tegevjuhi Bob Swani, kes toetab kindlalt tootmise allhankeid. Selle tulemusena tõusis Inteli aktsiahind üle 10%.

Analüütik oli uudist uudist nähes šokeeritud: "Käivitage riigipööre! See on läbi!" Tema ja mõned valdkonna mängijad olid esimest korda mures. Võib juhtuda, et Inteli sisemised konservatiivsed jõud ühendasid direktorite nõukoguga vasturünnaku, lootes protsessorit TSMC-le mitte allhanke korras. Inteli väärikus.

Kuid rohkem kui kümme tundi hiljem, pärast seda, kui TSMC teatas kapitali väljaminekutest, mis ületasid valdkonna ootusi, oli ta kergendatud.

Sest kui Inteli tellimus TSMC-le on riigipöörde tõttu tõesti erinev, pidi TSMC eile õhtul olema väga närvis ja seda tuleks aeglustada. Praegu seda ei avaldata (uudis tehase ulatuslikust laienemisest). ” Ta hindas.

Kuid TSMC pole kunagi Inteli tellimusi lahti lasknud.

Näiteks kui Zhan Jiahong ettevõttest Morgan Stanley Securities küsis, kas tänavuste kapitalikulutuste kahekordistumise põhjustas Inteli protsessorite tellimuste sisseostmine?

Wei Zhejia vastas, et me ei kommenteeri konkreetseid kliente ega konkreetseid piirkondi, "kuid kapitalikulutused põhinevad 5G ja HPC pikaajalistel vajadustel ning üldisel trendil, mida see nõudlus kajastab."

Analüütik selgitas, et Wei Zhe perekonna HPC viitab tegelikult Inteli tellimustele. Igatahes kasutab suure jõudlusega arvutite, kõige olulisema toote-pilveserveri valdkonnas üle 90% Inteli kõige arenenumaid protsessoreid.

Korduv hiilgus, alates sellest aastast kuni 2025. aastani, on tulude aastane liitkasv 10% ~ 15%

TSMC mainis konverentsil ajalugu ka kaks korda: ka 2010. aastal kasvasid TSMC kapitalikulutused järsult ja tõid aastatel 2010–2015 kokku aastase 15% -lise kasvumäära, pannes sellega aluse TSMC õitsengule pikkadeks aastateks.

See on "Zhang Zhongmou müüti" legendaarseim leht.

Ta oli optimistlik nutitelefonide nõudluse suhtes kohe, kui naasis tegevjuhi kohale. Sõltumatute direktorite vastuseisu korral ületas ta kõik arvamused ja kahekordistas 2010. aastal tehtud kapitalikulutused ühe hoobiga ning lubas TSMC-l lõpuks konkurentidest vabaneda ja domineerida. Valutööstus.

"See kasv tähendab, et TSMC on väga optimistlik." Eelmisel aastal avaldas "üllatust" ka CLSA Aasia tehnoloogiatööstuse osakonna uurimisjuht Hou Mingxiao, kes kutsus esmalt välja TSMC 500 jüaani aktsia hinna. Ta ütles, et kui pole klientide pühendumust ja selget koostööd, siis TSMC sellist otsust ei tee.

Hou Mingxiao ütles, et kui Zhang Zhongmou suurendas 2010. aastal kapitalikulusid drastiliselt, polnud tehnoloogia esimene. See oli visioon, mis oli täis ebakindlust. Kuid nüüd on "TSMC olnud maailmas juhtival positsioonil ja selle nähtavus on parem. Nüüd on konkurentsiolukord selge. Kõik on tema taga. Nii et tal peaks olema andmeid, et juhtidel oleks selleks enesekindlust ja edukuse tõenäosus vastab sellele. kõrge! "

Bernsteini uurimisaruandes ennustatakse, et aastal 2023 tellib Intel 10–30% protsessorist sisse, tuues TSMC jaoks 5–10% kasvu.

Kus on järgmine laine? HPC suur kasv, automaatne süüde

Pealegi ei ole Inteli tellimused ainus tugi TSMC kapitalimahutuste hämmastava kasvu taga.

"Me näeme tugevat ärivõimalust neljas suure jõudlusega arvutustehnika, autoelektroonika, asjade Interneti ja nutitelefonide kasvuplatvormis," ütles Wei Zhejia.

TSMC finantsdirektor Huang Renzhao selgitas, et neljanda kvartali tulud tulid peamiselt kasuks 5G nutitelefonide ja HPC-ga seotud rakenduste turule toomisest, mis tõi tugeva nõudluse TSMC 5nm protsessi järele. Eelmise aasta neljandas kvartalis oli konsolideeritud tulu 361,53 miljardit jüaani, aastane kasv 14%, brutokasumimarginaal 54%, maksudejärgne puhaskasum oli ligikaudu 142,77 miljardit jüaani ja puhaskasum aktsia kohta 5,51 jüaani.

Pikas perspektiivis tõi Wei Zhejia välja, et HPC on suurim tegur TSMC jätkuvas tõusujõus. Erinevate rakenduste kliendid üritavad erinevate arhitektuuridega parimat arvutustulemust saavutada. TSMC juhtivale tehnoloogiale tuginedes võib see olla kõige paremas olukorras tööstusharu suundumuse mõistmiseks, aastail 2020–2025 on liitkasv 10–15%.

Autosektor süttib ka: kuigi autoturg oli 2018. aastal suhteliselt nõrk ja seda mõjutas veelgi rohkem eelmise aasta uus krooniepideemia, mille tõttu TSMC kliendid vähendasid eelmise aasta kolmandas kvartalis nõudlust, ütles Wei Zhejia, et TSMC alustas tegevust näha möödunud aasta neljandas kvartalis tööstuse taastumise märke.

Ta ütles, et tänu nõudluse taastumisele autotööstuse tarneahelas muutub kitsas võimsuse pakkumine ilmsemaks. "TSMC muudab selle esmatähtsaks ja jätkab tihedat koostööd oma autoelektroonika klientidega, et toetada võimsuse nõudlust."

Lisaks lisavad ka mobiiltelefonid pidevalt soojust: tänavu peaks globaalsete nutitelefonide arv kasvama eelmise aastaga võrreldes 10% ning 5G nutitelefonide turuosa kasvab eelmise aasta 18% -lt enam kui 35% -ni sellel aastal. 5G nutitelefonide ränisisaldus on samuti suurenenud võrreldes 4G nutitelefonidega.

Välisinvesteeringud: kõik on tema omad, TSMC-l on viimane sõna!

Wei Zhejia loodab, et pooljuhtide (va mälu) turg kasvab 2021. aastal umbes 8% ja vahvlite tootmine umbes 10%. Dollarites väljendatuna on TSMC kindel, et suurendab teismeliste keskmist protsenti, mis on parem kui turu üldine tulemus.

Tehniliselt plaanib TSMC 3nm proovitootmist alustada 2021. aastal ja masstoodangut on oodata 2022. aasta teisel poolel. "Oleme kindlad, et TSMC 3nm tehnoloogiast saab veel üks oluline ja püsiv tehnoloogia," ütles Wei Zhejia.

Bernsteini analüütik Mark (Mark Li) usub, et ainult TSMC-l on praegu selles maailmas vajalik edasijõudnud protsess. Kui Intel usaldab olulise 3nm endiselt TSMC-le, saab 3nm TSMC võimsaimaks protsessiks. Ettevõtte positsioon on väga oluline.

"Põhimõtteliselt on see nüüd, TSMC ütles seda!"Hou Mingxiao tegi selle kommentaari: "Ta ütles, et kõik loetakse, sest kõik on tema kliendid."